Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Tukilomat

Varamummola tarjoaa lyhytaikaisia tukilomia kaikenikäisille lapsille. Koululaisten tukilomat ovat pääsääntöisesti viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina. Alle kouluikäiset lapset voivat sovittaessa olla tukilomilla myös arkena.

Tukilomalla lapsi saa toimia Varamummolan turvallisessa arjessa. Arkeemme kuuluu päivän askareet ja siihen kuuluvat säännöt jotka tekevät elämästä turvallisempaa ja ennakoitavampaa.  Meillä tehdään asioita yhdessä, tällöin opitaan auttamaan ja huomioimaan toiset. Sijaintimme ansiosta ulkoilu ja luonnossa oleminen ovat tärkeä osa päiväohjelmaamme.  Majaleikit ja metsän oma seikkailupuisto ovat parasta tukea lapsen kehitykselle. Varamummolassa viihdytään sisällä ja ulkona olipa sitten kesä tai talvi. Eläimet ovat Varamummolassa tärkeänä osana elämäämme. Jokainen lapsi pääsee omien kykyjensä mukaan huolehtimaan ja hoivaamaan eläimiämme. 

 löydät kuvaukset toiminnoistamme.

 

Perhetyö

Perhetyömme tavoitteena on löytää perheen omat voimavarat ja vahvistaa niitä. Perheen tapaamisilla kartoitamme perheen elämäntilannetta ja autamme perhettä luomaan yhteiset säännöt ja toimintamallit kotiin. Perhetyön ja tukiloman yhdistelmällä saavutetaan perheelle vahvempi tuki ja mahdollisuus tarttua ajankohtaisiin haasteisiin. Meillä lähtökohtana on perheen oman toimintakyvyn tukeminen ja

 

Ammatillinen tukihenkilö

Ammatillisen tukihenkilöön on mahdollisuus tukilomatoiminnan asiakkailla. Tukihenkilön  ja tukiloman yhdistelmällä saavutetaan perheelle vahvempi tuki ja mahdollisuus tarttua ajankohtaisiin haasteisiin.

Ammatillinen tukihenkilö tarjoaa tukea lapselle tai nuorelle. Hän tukee lapsen tai nuoren omien taitojen kehittymistä ja toimii toimintakykyisen aikuisen mallina.

Ammatillinen tukihenkilö on kokenut lastensuojelun ammattilainen, joka on tottunut haastaviinkin elämäntilanteisiin. Toiminta suunnitellaan yksilöllisesti, jokaisen lapsen ja nuoren tavoitteiden mukaisesti. Ammatillinen tukihenkilön kanssa voi harrastaa, sekä jutella ja pohtia mietityttäviä asioita yhdessä tekemisen ohessa.

Tapaamiset ovat säännöllisiä ja tapahtuvat pääsääntöisesti Varamummolan tiloissa

. Neuvomme ja tuemme perhettä arjenhallinnassa ja huomioimaan lapsen kehityksellisiä tarpeita.

  

Lapsiperheen kotipalvelu

Kotipalvelu on tavoitteellista, yhdessä perheen ja yhteistyötahojen kanssa tehtävää vanhemmuuden tukemista. Keskeisenä tavoitteena on perheen omien voimavarojen vahvistaminen. Tämä toteutuu opastamalla perhettä lasten- ja kodinhoidossa sekä vahvistamalla arjen taitoja. Lapsiperheiden kotipalvelun tavoitteena on tukea perhettä arjessa selviytymisessä. 

Kotipalvelutyö  voi olla esim. lapsen hoitoa vanhemman käydessä lääkärissä tai sovitussa tapaamisessa.

 

Työnohjaus

Tavoitteellisen työnohjauksen avulla on mahdollisuus luottamuksellisesti tarkastella koulutetun työnohjaajan kanssa työssä kohdattuja kysymyksiä, kokemuksia ja tunteita. Työnohjaus on mahdollista yksilö- tai ryhmätyönohjauksena. Yksilötyönohjauksen kesto on vähintään 45 minuuttia ja ryhmätyönohjauksen vähintään 90 minuuttia.

Työnohjaus voi tapahtua Varamummolan omissa tiloissa Lohjalla Vaanilassa tai tilaajan osoittamissa tiloissa.

Hinnat: Yksilötyönohjaus alkaen 70,00€/ 45min

Ryhmätyönohjauksen hinta riippuu ryhmän koosta ja ohjauksen kestosta.

Työnohjaajana toimii Suomen työnohjaajat ry:n jäsen Outi Kalpio.