Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Varamummolassa tapahtuu 

  

Nyt varataan syksyn viikonloppuja, sekä syysloman tukilomia. Toimithan ajoissa varmistaaksesi juuri oikean tukiloma-ajankohdan. Varaukset /tiedustelut Riitta Salimo 050 51 888 61

"Varamummolan tarinaa voisi kuvitella mattona, kirjavana ja persoonallisena, kuten me kaikki olemme."

"Varamummolan tarinan ensimmäiset kerrokset on kudottu 2000-luvun alussa, jolloin tiemme kohtasivat. Vuosien vieriessä tähän elämän räsymattoon kasvoi erilaisia raitoja. Raidat koostuivat perheestä, työpaikoista ja muutoksen ajatuksista. Työssämme kohtasimme kaikkea lapsiin liittyvää. Keskusteluissamme vilisi lastensuojelu, perheet, kriisit, selviytyminen, jaksaminen ja tukimuodot. 
Perheistä halusimme lapsille maton kangaspuut, tukikehikkona elämän ympärille. Tuntui kuitenkin, että itse perheillä ei ollut vahvaa tukikehikkoa, oli lankoja sieltä täältä, muttei mitään vahvaa kannattelemaan ja tukemaan maton valmistumista. Maton, joka kestää kulumista, aikaa ja kolhuja.

Vuosien kuluessa meitä oli kolme ajatustemme kanssa. Olimme keränneet työkokemusta mm. päivähoidosta, mielenterveys -ja päihdekuntoutuksesta, perhetyöstä, lastensuojelun sijaishuollon erityisyksiköistä ja vammaispalveluista. Vuonna 2016 ajatuksemme tukevasta, kuuntelevasta perheille räätälöidystä palvelusta alkoi olla käyttövalmis. 

Halusimme luoda tuen kasvavan kudonnaisen ympärille. Perheelle ammatillisen tukiverkon, työvälineen sosiaalityöntekijöille. Suurin haasteemme oli, miten tukea perhettä pysymään yhdessä, kun tummat sävyt uhkaavat peittää kirkkaat alleen. Kun ei ole lähiverkostoa, johon tukeutua.

Kuten kangaspuut valmistuvan maton ympärillä, me Varamummolassa tuemme elämän lankojen punoutumista vankaksi ja vahvaksi matoksi. Me Varamummolassa olemme varalla, kun tarvitaan ammatillista tukea ja apua. Tätä uniikkia, kasvavaa mattoa tuemme ympäristönvaihdoksella ja annamme tukipuille mahdollisuuden kasvaa vahvoiksi. Haluamme auttaa maton kasvamista ja antaa kangaspuut kasvavan maton ympärille.

Varamummolan kangaspuut oli koottu valmiiksi ja niin 22.12.2016 rekisteröitiin Lohjalle Suomen ensimmäinen lyhyitä tukilomia perheille tarjoava yksikkö, Varamummola Vaanila. Alussa rakentajina ja pystyttäjinä meitä oli kolme, joista kaksi tukipuuta jatkaa edelleen rakentamista.  

Sitkeästi ja rohkeasti Outi ja Riitta jatkavat jokaisen uuden ja uskaliaan/erilaisen maton rakentamista, maton, jonka värejä voi jokainen suunnitella omalla tyylillä."